ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ – GIVEAWAY
2 Βιβλία για 2 τυχερούς νικητές από τις Εκδόσεις Πατάκη!
Είστε έτοιμοι να ταξιδεύσουμε από την Ύδρα μέχρι την Κωνσταντινούπολη, μέσα από δύο υπέροχα βιβλία από τις Εκδόσεις Πατάκη;
Τα βιβλία αποτελούν αγαπημένη συντροφιά και συνήθεια των ταξιδιωτών σε όλο τον κόσμο, γι αυτό κι εμείς εξασφαλίσαμε για εσάς δύο βιβλία για να “ταξιδέψετε” μαζί τους, μέχρι :
- Την Κωνσταντινούπολη με το βιβλίο “Κωνσταντινούπολη. Η Πόλη των απόντων”, του Αλέξανδρου Μασσαβέτα.
- Το Αιγαίο με το βιβλίο “Ταξίδια με τον Επίκουρο: Αναζητώντας τη φύση της ευτυχίας μέσα στο ελληνικό φως”, του Ντάνιελ Κλάιν (μετάφραση Πέτρος Γεωργίου).
Διεκδίκησε τα δύο επιλεγμένα βιβλία μας και ταξιδέψτε μέσα από τις σελίδες τους !
………………..……….
Για να δηλώσεις συμμετοχή:
✔ Follow @nonstop_travellers & @ekdoseispataki στο Instagram
✔✔ Like στη φωτογραφία του διαγωνισμού!
✔✔ ✔ Πες μας σε comment ποιο βιβλίο θέλεις να διεκδικήσεις και κάνε Tag 2 φίλους στο Instagram στα σχόλια κάτω από τη φωτογραφία του διαγωνισμού!
✔✔✔✔ Μπορείς να συμμετέχεις στο διαγωνισμό μας και για τα 2 βιβλία, όσες φορές θέλεις για να αυξήσεις τις πιθανότητες σου να κερδίσεις, σε διαφορετικά comments και με διαφορετικά tags!
……………….……….
⚠ Όροι διαγωνισμού:
Διάρκεια μέχρι 11-7-2018.
Οι νικητές πρέπει να έχουν ακολουθήσει τα παραπάνω βήματα επιτυχώς, θα αναδειχθούν με αυτόματες κληρώσεις (θα αναρτηθούν στο facebook κάτω από το post του διαγωνισμού), θα ανακοινωθούν μέσω του instagram την 12-7-2018 και θα επικοινωνήσουμε μαζί τους για λεπτομέρειες παραλαβής των δώρων!
Ο διαγωνισμός ισχύει μόνο για παραλαβή των βιβλίων από το Βιβλιοπωλείο Πατάκη (Ακαδημιάς 65, Αθήνα) .
Υπάρχει δυνατότητα πολλαπλών συμμετοχών μέσω νέου σχολίου κάτω από τη φωτογραφία του διαγωνισμού και tag 2 διαφορετικών φίλων κάθε φορά!
Το δώρο περιλαμβάνει 2 βιβλία από τις εκδόσεις Πατάκη για 2 τυχερούς νικητές!
Stay tuned… έρχονται κι άλλα ταξιδιωτικά δωράκια!
Λίγα λόγια για τα δύο βιβλία:
- “Κωνσταντινούπολη. Η Πόλη των απόντων”
Επί οκτώ χρόνια ο Αλέξανδρος Μασσαβέτας περιηγήθηκε δρόμο δρόμο τις ιστορικές γειτονιές της Κωνσταντινούπολης ξετρυπώνοντας λησμονημένα εκκλησάκια, γκρεμισμένες συναγωγές, βυζαντινές δεξαμενές γεμάτες σκουπίδια και ερείπια μιας ιστορίας πολύ πρόσφατης. Η Πόλη των Απόντων είναι ένα οδοιπορικό στην Κωνσταντινούπολη των «άλλων»: των Ελλήνων, των Λεβαντίνων, των Εβραίων, των Αρμενίων, των Ρώσων. Εκείνων που έζησαν στον τόπο αυτό για χιλιετίες και σφράγισαν το αστικό τοπίο και την κουλτούρα του, αλλά σήμερα λάμπουν πια διά της απουσίας τους. Ο αναγνώστης καλείται να ακολουθήσει τον συγγραφέα σε μια σειρά από περιπάτους στην Πόλη, γειτονιά γειτονιά, αλλά και σε διαδρομές σε περιόδους της ιστορίας της και στο παρελθόν και το παρόν μίας από τις ιστορικές κοινότητές της. Πρόκειται για ένα ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο, μία προσπάθεια καταγραφής της ιστορίας του κοσμοπολιτισμού της Κωνσταντινούπολης, βυζαντινής και οθωμανικής. Αλλά και για έναν αγώνα απογραφής του τι απομένει στη σημερινή Ιστάνμπουλ των 17 εκατομμυρίων από ένα παρελθόν πολυεθνικό και πολύγλωσσο, που χαρακτήριζε την Πόλη κατά τη μιάμιση χιλιετία κατά την οποία υπήρξε πρωτεύουσα αυτοκρατορική.
Στην Πόλη των Απόντων ο Αλέξανδρος Μασσαβέτας συνδέει τον γεμάτο ζωή και ζωντάνια κόσμο του παρόντος των ιστορικών συνοικιών της Πόλης με εκείνον των ιστορικών κατοίκων τους. Έτσι αποκαθιστά τον ιστορικό και κοινωνικό σύνδεσμο σε ένα χάσμα που για τον επισκέπτη μοιάζει, δικαιολογημένα, αγεφύρωτο. Ταυτόχρονα, όμως, ξεφεύγει από την παγίδα της θρηνωδίας για ένα χαμένο παρελθόν. Παραμερίζοντας τη νοσταλγία και τη μελαγχολία, παραδίνεται στη μαγεία της σημερινής Πόλης που τον τριγυρίζει.
- “Ταξίδια με τον Επίκουρο: Αναζητώντας τη φύση της ευτυχίας μέσα στο ελληνικό φως”
Κάνοντας τη βόλτα του στην Ύδρα, ένας Ελληνοαµερικανός που βρίσκεται σε διακοπές συναντά έναν ηλικιωµένο Έλληνα που κάθεται σε έναν βράχο και αργοπίνει το ουζάκι του, ατενίζοντας ράθυµα τον ήλιο που δύει στη θάλασσα. Ο Αµερικανός παρατηρεί ότι στους λόφους πίσω από τον γέροντα υπάρχουν αφρόντιστα ελαιόδεντρα, µε τις ελιές τους απλώς να πέφτουν και να κείτονται εδώ κι εκεί στο έδαφος.
Τον ρωτάει σε ποιον ανήκουν τα δέντρα. «Δικά µου είναι» απαντάει ο Έλληνας. «Δε µαζεύεις τις ελιές;» ρωτάει ο Αµερικανός. «Κόβω καµιά σαν τη χρειαστώ» λέει ο γέροντας. «Μα δεν καταλαβαίνεις ότι, αν κλαδεύεις τα δέντρα και µαζεύεις τις ελιές στην ώρα τους, θα µπορείς να τις πουλάς; Στην Αµερική όλοι τρελαίνονται για παρθένο ελαιόλαδο και θα πλήρωναν ακριβά για να το έχουν». «Τι να τα κάνω τα λεφτά;» ρωτάει ο γέρος Έλληνας. «Ε, θα µπορούσες ν’ αγοράσεις ένα µεγάλο σπίτι και να προσλάβεις υπηρέτες να σου κάνουν όλες τις δουλειές». «Και µετά τι θα έκανα;» «Θα µπορούσες να κάνεις ό,τι θέλεις!» «Δηλαδή να κάθοµαι έξω και να πίνω ούζο στο ηλιοβασίλεµα;»
Το παρόν έργο είναι ένα ταξιδιωτικό βιβλίο, µια πνευµατώδης και βατή στοχαστική διαδροµή και ένας αισιόδοξος οδηγός για µια καλή ζωή. Ο Κλάιν µάς ξεναγεί µε τον δικό του µοναδικό τρόπο σε µια ανάλαφρη περιήγηση στα σοκάκια των γηρατειών, µέσα από µια γοητευτική εκδροµή στο Αιγαίο.
Καλή επιτυχία!!!